BE$T Online Biz Bina Modal & Wang Besar TELU$ di sini!
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian +6012 6729603 (Call / Sms, menerusi Smartphone samada Telegram atau Whatsapps)hit counter

 

Ruangan INFO

 

 

 


Perihal Syarikat

Headquarter:
Plo 77, Jalan Cyber 5,Senai Industrial Estate Phase 3
Senai 81400, Johor

Central Branch: 

63-02 Jalan Radin Bagus, Bandar Baru Sri Petaling
57000 Kuala LumpurJohor Bahru Branch:
16a, 16b, 16c Jalan Padi 1
Bandar Baru Uda
81200 Johor

Latar Belakang Syarikat

Cengreen Global Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 2012 dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Nombor pendaftaran syarikat adalah 379277-X.  Ia adalah salah satu anak syarikat kepada syarikat Centurybond Berhad. Iaitu syarikat yang kukuh dan telah tersenarai di Bursa Malaysia.


 

Penubuhan Cengreen Global adalah untuk mengembangkan lagi cabang perniagaan Centuryborn. Ia juga bakal memberi peluang kepada usahawan-usahawan baru yang ingin menambah pendapatan sampingan. Sistem perniagaan berangkaian (network marketing) adalah sistem yang mampu berkembang dengan pantas.

Beberapa produk terpilih dan terbukti baik telah disenaraikan untuk menjadi produk jualan langsung melalui Cengreen Global.

 

VIDEO Ringkasan Syarikat

 

VIDEO Penerangan Syarikat (terbaru)

 

CenGreen Global merupakan anak syarikat kepada Kumpulan Century Bond yang berpegang teguh pada konsep utama iaitu "Keindahan Alam Semulajadi" berusaha menuju ke industri kecantikan dan kesihatan serta melibatkan syarikat dalam pelindungan alam semulajadi.Century Bond Bhd; sebagai syarikat induk yang diasaskan pada awal 90an, dan merupakan sebuah syarikat 
yang telah disenaraikan di Bursa Malaysia sejak 2003. Sila rujuk laman rasmi Bursa Malaysia berikut;

[http://www.bursamalaysia.com/market/listed-companies/list-of-companies/plc-profile.html?stock_code=7171]

 

Centurybond Berhad adalah syarikat induk kepada CenGreen Global Sdn. Bhd. Centurybond Berhad merupakan sebuah syarikat pembungkusan dan pengilang terbesar di rantau ini. Ia telah menyumbang selama 27 tahun dengan menawarkan produk yang inovatif, berkualiti tinggi dan konsisten kepada pelanggan-pelanggan dan rakan-rakan perniagaan.

Centurybond Berhad telah mempunyai 20 buah anak syarikat yang dibahagikan kepada 5 bahagian utama. CenGreen Global Sdn. Bhd. telah diletakkan di bawah bahagian pelan pemasaran 'Multilevel Marketing'. 


 

Melalui permasaran jualan langsung, CenGreen Global bersedia untuk membina platform yang berlainan untuk mengeratkan hubungan dengan para pengguna. Kami menekankan kepentingan 'Komitmen Etika' dalam organisasi kami yang kemudiannya bekerjasama dengan profesional, pelanggan-pelanggan, pembekal dan masyarakat awam untuk melindungi bumi di setiap sudut yang ia beroperasi. Kami percaya dengan adanya etika, gabungan kecermelangan dalam kualiti serta perkhidmatan, maka ia akan mengdefinasikan satu budaya yang unik untuk CenGreen.


Pengambil-alihan CENTURY BOND oleh Kumpulan Perangsang SELANGOR Berhad (anak sykt kerajaan Selangor) menjadikan syarikat CENGREEN ini lebih berdaya saing & KUKUH untuk di sertai.

Sila rujuk link-link di bawah ini.

[ http://www.theedgemarkets.com/en/node/297076 ]

[ http://www.thesundaily.my/news/1933880 ]
 

Akta Jualan Langsung

Cengreen Global Sdn. Bhd. adalah sebuah syarikat yang sentiasa mematuhi undang-undang berkaitan Akta Jualan Langsung dan Skim Anti-Piramid 1993 yang dikeluarkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Penggunaan (KPDNK&K).
Ini adalah untuk menjamin kemaslahatan orang ramai terhadap produk Cengreen Global Sdn. Bhd. dan seterusnya tiada penipuan dan manipulasi dapat dilakukan oleh usahawan-usahawan Cengreen tersebut.

 

Berdaftar Dengan Direct Selling Association Of Malasysia

 

(http://www.dsam.org.my/members-list)

 

KESIMPULAN: Cengreen Global Sdn. Bhd. telah berdaftar dengan beberapa agensi Kerajaan dan Swasta, antaranya;

  • Berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).
  • Berdaftar dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK).
  • Berdaftar dengan Direct Selling Association of Malaysia (DSAM).
  • Berdaftar dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).
  • Kilang bertaraf HACCP.

 

Terdapat lebih 600 syarikat Jualan Langsung (MLM) yang berdaftar di Malaysia. Namun tidak semua syarikat tersebut mempunyai pendaftaran sama seperti Cengreen Global. Sebahagiannya hanya berdaftar dengan SSM dan KPDNKK sahaja.

Ini membuktikan bahawa Cengreen Global sememangnya serius dalam membina perniagaan jualan langsung ini.

 

Misi Syarikat

Berusaha membina kejayaan jangka masa panjang di antara syarikat dengan afiliate; adanya produk-produk berkualiti serta kepercayaan untuk menjaga kecantikan, di samping membekalkan platform untuk membina kekayaan.

 

Visi Syarikat

Keihsanan dan kasih sayang untuk alam semulajadi

Kebijaksanaan dan kreativiti untuk kejayaan

Kemuliaan dan semangat berpasukan kekayaan

 

 

TIDAK PERLU RISAU atau WAS-WAS. SYARIKAT KUKUH KINI MENJADI PILIHAN RAMAI

- Sertailah kami sekarang untuk membina perniagaan anda - 

- Langkah pertama anda bakal merubah hidup anda - 

"Rahsia Kejayaan Adalah Dengan Mengetahui Perkara Yang Orang Lain Tidak Tahu" - Aristotle