BE$T Online Biz Bina Modal & Wang Besar TELU$ di sini!
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian +6012 6729603 (Call / Sms, menerusi Smartphone samada Telegram atau Whatsapps)hit counter

 

Ruangan INFO

 

 

 


Produk 'Household'

SET KELENGKAPAN PEMBERSIHAN

 

Harga Pakej Set Automatik Ahli = RM180 (termasuk kos pos)

 

Pelbagai Usaha dalam menggunakan penggunaan sumber mentah yang di katakan banyak memudaratkan alam sekitar & pemanasan global. Pelbagai alternatif dalam penggunaan harian seperti bahan pembersih yang menggunakan bahan kimia menyumbang kepada pencemaran alam sekitar & manusia secara amnya.

Jesteru itu CENGREEN telah memberikan anda SET KELENGKAPAN PEMBERSIHAN yang mesra alam. Ini kerana rangkaian produk ini di hasilkan daripada bahan-bahan mesra alam (seperti bahan organik) & tidak memudaratkan alam sekitar.

1 usaha yang bagus untuk memelihara alam sekitar.  Ayuh kita menukar dari yang biasa di pasaran kepada SET Ini.

 

 

Keistimewaan

  • Semulajadi
  • Selamat
  • Tiada Toksik
  • Tiada Ujian kepada Binatang
  • Tiada Parabens
  • Biodegradeble (Terbiodegradasikan) - diperbuat daripada sumber alam tumbuhan

 

 

Terdapat 6 jenis Rangkaian/set Produk ini (harga termasuk 6% GST) :

 

Harga Pasaran : RM20

Harga Ahli : RM16

BV : 8

Pembersih Sayuran (VEGEWASH)


Dengan beberapa titik sahaja pembersih sayuran, ia berkesan menanggalkan racun perosak, penggilap dan tanah. Bilas sepenuhnya dan ia tidak akan meninggalkan bau kimia. Ia diformulasikan daripada bahan sebatian tumbuhan yang berkesan serta tidak mengadungi toksik malah berkebolehan mengurai.

 

Arahan :

Tekan beberapa titik ke dalam air. Cuci bersih dan rendam buah-buahan atau sayuran sebelum bilas dengan air bersih.

 

——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM15.80

Harga Ahli : RM12.70

BV : 6

Pencuci Baju Dalaman

(UNDERGARMENT WASH)
Pencusi Baju Dalaman mengandungi kandungan lembut serta bersifat biodegradasi, sempurna untuk mesin basuh atau dengan cucian tangan. Produk yang alam-mesra ini tidak mengandungi sebarang alcohol, fosfat, klorin, amonia, pencerah optik, pewarna serta Parabens. Setelah mencuci, baju dalaman akan sentiasa berbau segar.

Arahan :

- Untuk kotoran degil, gosok pada kotoran & basuh seperti yang di arahkan.

- Basuhan Tangan: 1capful setia 5liter air

- Basuhan Mesin:

2capful untuk cucian penuh / 1capful bagi separuh.

——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM48.00

Harga Ahli : RM40

BV : 19

Pencuci Lantai (ENZYMATIC FLOOR CLEANER)


Produk tersebut diformulasi khas daripada enzim semulajadi. Cecair semulajadi ini berkesan menanggalkan minyak dan kotoran serta menukarkannya kepada bahan tidak bertoksik dan dikembalikan kepada permukaan bumi. Produk ini tidak terkandung bahan-bahan seperti fosfat, bahan petrokimia; berkesan dengan abuk, asap dan bau; mala sesuai untuk pelbagai jenis lantai.

Arahan :

Masukkan 2capful dlm setgh baldi air. Mop permukaan lantai & biarkan kering (tanpa perlu bilas). Untuk permukaan degil, gunakan span & lap permukaan lantai.

NOTA :

Produk ini adalah merupakan produk khas untuk mengemop lantai, membersih lantai. Produk ini dihasilkan daripada ekstrak buah-buahan dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Hasil penggunaan produk ini, anda tidak perlu risau jika makanan yang jatuh dimakan semula oleh anak anda, kerana itulah kesan yang terbaik dihasilkan produk ini.

——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM18.00

Harga Ahli : RM14.50

BV : 7

Pencuci Dobi

(CONCENTRATED LAUNDRY LIQUID)


Produk ini berkuasa pekat untuk menanggalkan kesan kotoran degil serta menghapuskan bacteria. Ia juga merupakan produk alam-mesra yang tidak mengandungi alkohol, fosfat, klorin, ammonia, pencerah optik, pewarna serta Parabens.

 

Arahan :

Produk ini khas untuk basuhan pakaian, mencuci untuk menghilangkan kotoran degil pada pakaian

 

——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM13.00

Harga Ahli : RM10.60

BV : 5

Deidoriser Bau (ODOR REMOVER)


Deidoriser berkesan menentang serta menanggalkan bau yang terjadi daripada kuman, fungi dan bakteria. Ia diformulakan khas daripada bahan aktif tumbuhan dan adalah selamat digunakan. Pewanggi yang digunakan adalah disahkan dengan gred makanan yang tertinggi, berkesan 99.9% dengan pelbagai jenis permukaan serta menghapuskan bau dan kuma

 

Arahan :

Semburkan pada bahagian-bagian tertentu seperti, langsir, sofa, kasut, dalam kenderaan dll bagi mendapat bau yang segar.

 

——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM13.00

Harga Ahli : RM10.60

BV : 5

Antibakteria Cecair Sabun Tanga (HANDWASH)


Cecair ini dirumuskan dengan kandungan lembut tetapi berbiosid tinggi untuk melaksanakan fungsi antibakteria. Ia berkesan terhadap kuman-kuman seperti E-coli, Aspergillus Niger dan Pseudomonas Aeruginosa; dan melembutkan tangan anda pada masa yang serentak.

 

Arahan :

Cuci tangan sekerap yang boleh bagi menghilangkan bakteria setiap kali anda membasuh tangan

 

 

Sekilas fakta: 
Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan

.........tapi dengan Set 'Household' Cengreen.. anda selamat. Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda.

 

"1 baris ayat sahaja iaitu BERANI BERUBAH. Sebab kalu kita tidak berani berubah kita tidak akan ke mana-mana. Jadi berubahlah dengan benda sekecil-kecilnya..." - CHEF LI